Het stappenplan:

Als ondernemer wil je internationaal verder groeien, exporteren is een kans!

Vragen die je wellicht bezighouden: Hoe vind ik een nieuwe afzetmarkt? Hoe orienteer ik me in deze markt. Hoe activeer ik mijn eerste export orders?

Trade & Investment Center realiseert sinds 2003 de internationale ambities van Nederlandse ondernemers. Volg ons stappenplan en realiseer succes in de nieuwe afzetmarkt.

01

Markt
selectie

02

Markt
verkenning

03

Activeren
verkoop

04

De export
transactie

05

De
betaling

Stap 1: Markt Selectie

Wij helpen jou bij het oriënteren op buitenlandse markten en maken samen met jouw organisatie de strategische keuze welke nieuwe markten worden ontdekt.

Wij adviseren de volgende stappen te nemen:

Stap 2: Markt Verkenning

Van het vinden van marktinformatie tot het leggen van contacten met potentiele klanten op een internationale beurs. Van vragen over exportfinanciering en subsidies tot het uitwisselen van kennis en ervaring met collega ondernemers. Voor al deze zaken is het Trade & Investment Center jouw adviespartner.

Stap 3: Activeren Verkoop

Export activatie

Ben je van plan zaken te doen in het buitenland? Heb jij voor de activatie van jouw export handelspartners nodig? Traditionele zakenpartners zoals een handelsagent, importeur, distributeur of productiepartner worden steeds minder relevant bij het activeren van duurzame export groei.

TIC helpt je met het definieren van de benodigde verkoopkanalen welke jouw verkoop kunnen activeren in een buitenlandse markt.

Stap 4: De Export Transactie

Je hebt een buitenlandse aanvraag ontvangen? Wat nu? Zorg dat je misverstanden tussen jou en jouw buitenlandse partner voorkomt. Vraag om zekerheid van betaling. Zorg dat je op de hoogte bent van de lokale douane en fiscale regelgeving, want je wilt niet dat jouw goederen vast komen te staan in het buitenland. TIC ontzorgt! Laat ons je adviseren als het gaat om Incoterms, de juiste bankgarantie, correcte export documentatie en de laatste regelgeving.

Stap 5: De Betaling

Goederen zijn op voorraad, de exportfactuur is opgemaakt – hoe krijg je de betaling gerealiseerd? Iedere export transactie krijgt te maken met zaken als wisselkoers, de buitenlandse BTW heffing en mogelijke valutarisico’s. Als vooruitbetaling geen directe optie is dan is het aan jou om betalingsrisico’s te managen en waar nodig in te dekken. Laat TIC meekijken en toetsen of jouw risico’s beperkt blijven.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in het activeren van je export? Wil je dat je exportvolumes gaan stijgen? Of ondervind je problemen bij exporttransacties met opkomende markten? Wil je graag weten hoe het team van TIC je kan ondersteunen. Neem contact met ons op!

Trade & Investement Center

Sugar City - Suiker Silo West
4e verdieping - nummer 10
1165 MP - Halfweg
Nederland

+31(0) 20 237 3000

info@trade-investment-center.com